Telemach – KZS Litva 2011

Telemach je največji sponzor slovenske košarke, saj je generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije, generalni sponzor 1. košarkarske lige, sponzor ulične košarke in sponzor poletnih košarkarskih kampov. S sponzorstvom želi Telemach povečati svojo prepoznavnost in se uveljaviti kot vodilni slovenski kabelski ponudnik televizijskih storitev, telefonije in širokopasovnega dostopa do interneta. Sponzorstva želi izkoriščati skozi vse leto.

 

Glavni projekti znotraj aktivacije v času evropskega košarkarskega prvenstva 2011:

  • Aktivnosti na FB skupnosti Košarka, I like
  • Telemachov košarkarski vlak
  • Oglas z Goranom Dragićem
  • Oglas Žile selector
  • Naziv Generalni sponzor slovenske košarke

Za komuniciranje s širšim krogom košarkarskih navdušencev smo ustanovili Facebook skupnost Košarka I like. Z namenom koriščenja sponzorskih pravic in zagotavljanja učinka sponzorstva skozi vse leto smo zakupili zunanjost in notranjost vlaka slovenskih železnic ter ga na duhovit način opremili s košarkarskimi podobami  in motivi. S televizijskimi oglasi, v katerih je bil v glavni vlogi košarkarski reprezentant Goran Dragić, smo sporočali, da je Telemach razširil mrežo svojih storitev in je prisoten tudi po slovenskih vaseh. V viralnem videu »Žile selektor«, v katerem nastopata košarkarska reprezentanta Erazem Lorbek in Matjaž Smodiš, smo na duhovit in nevsiljiv način sporočili, da Telemach omogoča najcenejše klice v tujino.

 

Telemach je postal prepoznaven kot eden največjih podpornikov slovenske košarke, k čemur je pripomoglo tudi to, da smo ga poimenovali Generalni sponzor slovenske košarke. Zastavljene cilje smo dosegli s premišljeno kombinacijo omenjenih akcij. Košarkarski vlak bo letno prepeljal več sto tisoč potnikov in jih na duhovit način nagovarjal k uporabi Telemachovih storitev. Goran Dragić je postal neke vrste ambasador Telemacha. Viralni video Žile selektor je s približno 185.000 ogledi prejel Sporto nagrado za najboljšo digitalno komunikacijo, povečal pa se je tudi tržni delež Telemacha.

 

Značke: #aktivacija sponzorstva, #športni marketing