V študenstskih letih je bil Blaž Bolcar organizator številnih uspešnih športnih projektov, kot so mednarodne študentske igre Megaroniada 002, vseslovenski streetball Mega3ce 003 in Mega3ce 005. Izkušnje s področja športnega marketinga je pridobival pri študentskem delu v marketinškem oddelku Elana, marketingu KK Uniona Olimpije, kot vodja marketinga na NLB ligi in kot sodelavec za športni marketing pri agenciji OMD.

Po zaključenem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani se je zaposlil v Odvetniški pisarni Bolcar. Na podiplomskem študiju v Angliji se specializira za področje športnega prava in je član tretje generacije Top Class na CEED (Center for Enterpreneurship and Executive Development). V letu 2008 je pridobil naziv uradnega licenciranega košarkarskega agenta (licenca FIBA). Poleg rekreativnega ukvarjanja s športom je član različnih mednarodnih strokovnih združenj kot npr. SLA (Sports Lawyers Association), IASL (International Association of Sport Law).

Blaž Bolcar
Svetovalec in partner
+38640455677
blaz@sportelement.si

Primožu Kozmusu sem zavezal kravato :)

Rad bi se pohvalil, da je bila tista kravata športne vrste, kot pri tenisu, kadar osvojiš niz s 6:0 in zmagovalno uporabiš žargon, da si nasprotniku zavezal kravato, pa se ne morem. Zavezal sem mu jo dobesedno, ko sem z njim opravljal intervju. Sam si je ni znal, pa sem se namesto olimpijskega prvaka jaz povzpel na stopničko in mu za Playboyev fotoshooting zavezal kravato.