Spar in Košarkarska zveza Slovenije

Spar je dolgoletni sponzor Košarkarske zveze Slovenije in košarkarskega pokala Spar. Ker je Evropsko prvenstvo 2011 potekalo v Litvi, je Spar želel tudi v času prvenstva ohraniti stik z domačimi navijači in na ta način utrditi svoj ugled sponzorja košarkarske reprezentance.

Zaradi fizične odmaknjenosti prvenstva smo se akcije lotili na spletu. Vzpostavili smo »landing page« kosarka.spar.si, stičišče vsega on-line košarkarskega dogajanja. Poleg rednih novic, tvitov slovenskih košarkarjev, in bogatih nagradnih iger, so obiskovalci spletne strani lahko prebirali ekskluzivne bloge in podcaste košarkarjev in košarkarskih strokovnjakov. Posneli smo kratek duhoviti viralni oglas z vsemi košarkarskimi reprezentanti in TV oglase, v katerih košarkarji, ki igrajo na poziciji centra, delijo banane.

Landing page se je hitro uveljavil kot zanimiv in ekskluziven vir košarkarskih informacij in nagradnih iger. Dnevno ga je v povprečju obiskalo približno 1.000 različnih uporabnikov interneta. Viralni videi so v enem mesecu dosegli približno 38.000 ogledov. Akcija je zasnovana na način, da bo v bodoče služila kot podpora vsem sponzorskim aktivnostim Spara v košarki.

 

Značke: #aktivacija sponzorstva, #športni marketing